"Döbbenetes, hogy a legjobb szolgáltatókat már MÁSFÉL ÉVRE ELŐRE lefoglalták!" - írta ma egy menyasszony az egyik csoportban.

Minket nem lep meg a dolog, hiszen jó ideje látjuk már, hogy hogyan működik az esküvői iparág. Azok, akiknek mostanában kérték meg a kezét (vagy mondjuk Valentin napon fogják) nem igazán reménykedhetnek abban, hogy idén nyáron férjhez is tudnak menni - feltéve, ha megelégszenek a "maradékkal", vagyis azokkal a szolgáltatókkal, akik kevésbé kapósak.

Nemrégiben végeztünk egy kis közvéleménykutatást az egyik menyasszonyi csoportban, amiből szintén az derült ki, hogy a lánykéréstől az esküvőig meglehetősen hosszú idő - átlagosan másfél-két év - telik el. Ennek van előnye és hátránya is. Ha képes vagy az előnyökre koncentrálni, imádni fogod a "menyasszonyságod" időszakát, ha viszont nem tudod kivédeni a hátrányokat, te leszel a legvérmesebb MENYASZÖRNY a világon!

ELŐNYÖK:

Másfél-két év alatt nagyon sok mindent meg lehet tervezni és szervezni. És nagyon sok mindennek az ellenkezőjét is.

  • Az ország összes menyasszonyi ruhakölcsönzőjét bejárhatod (akár háromszor is), hogy megtaláld az IGAZIT!
  • Ennyi idő alatt egy tudatos, jól felépített edzés- és életmódprogrammal legalább 15-20 kilótól szabadulhatsz meg (de persze fel is szedhetsz ennyit, ha inkább ez a célod), s még arra is lesz időd, hogy magadra igazíttasd a ruhádat.
  • Beszerezheted az összes esküvői magazint, elolvashatod a blogokat, ellátogathatsz egy rakás esküvői kiállításra és börzére, beszélgethetsz esküvői szolgáltatókkal, vagyis akár autodidakta módon is teljesen kiképezheted magad esküvőszervezésből. Másfél-két év alatt olyan tudással vértezheted fel magad, aminek birtokában biztos, hogy TÖKÉLETES esküvőt szervezhetsz magadnak - sőt, akár másoknak is! (Talán érik egy pályaváltás is....)
  • Ha szeretnéd, nyolcvanhatszor megváltoztathatod az asztali futó színét, s vele együtt a székszoknya és a székmasni, a szalvétagyűrű és az étkészlet színét is. Ha a dekorációhoz igazítottad a tortát borító cukormáz színét és a menyasszonyi csokrodat, akkor még azok cseréjére is marad idő. Hiszen ha az egyik változik, akkor változik vele a többi is. (Tudod, olyan ez, mint a pillangó-hatás: ha egy pillangó megrebegteti a szárnyait Japánban, az tornádót okoz Amerikában...)
  • Sőt még arra is van időd, hogy te magad készítsd el a teljes dekorációt. Amellett, hogy rengeteget spórolsz vele, kitűnő családegyesítő és közösségépítő program lehet abból, ha a téli estéken összeültök a barátnőiddel, kollégáiddal vagy az unokatesóiddal, hogy lampionokat, asztaldíszeket, köszönetajándékokat készítsetek együtt. De bevonhatod a párodat is, hogy egy kicsit átérezze az esküvői hangulatot.

Hogy segítsük a szervezést, összeállítottunk egy listát, rajta a legfontosabb teendőkkel - mindennel, amit be kell szerezni és le kell foglalni másfél-két év alatt.

HÁTRÁNYOK

Másfél-két év alatt nagyon sok minden történhet. És nagyon sok mindennek az ellenkezője is.

  • Hiába foglalod le időben a zenekart, lehet, hogy addig összezörrennek valamin a tagok és felbomlik az egész banda.
  • Hiába egyeztetsz le mindent a ceremóniamesterrel, lehet, hogy időközben kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot és elmegy egy óceánjáróra dolgozni nyolcszor akkora fizetésért.
  • Hiába foglalózod le a ruhádat, lehet, hogy előtted egy másik menyasszony is kibérli és véletlenül leönti vörösborral vagy kigyullad az uszálya a gyertyafény keringőnél. Mehet a kukába az egész.
  • Hiába írod be magad az étterem naptárjába, lehet, hogy közben tulajdonosváltás és a régi tulaj elfelejti átadni az újnak a naptárt, így szépen rászerveznek egy másik esküvőt a te Nagy Napodra. (Ez mind megtörtént eset...)
  • Vagyis hiába tervezel meg mindent másfél évvel korábban, lehet, hogy egy-két héttel a Nagy Nap előtt felhívnak telefonon: "sajnálom, kisasszony, de le kell mondanom az esküvőjét, mert...." Sajnos, nem te lennél az első, akivel ez megtörténik.

Menyasszony legyen a talpán, aki kibírja ezt a hosszú időszakot stressz nélkül! Éppen ezért mindennél fontosabb, hogy a praktikus teendők mellett a testi-lelki egészségedre is figyelmet fordíts!

A listánk alsó részén láthatod a KIEMELT FELADATOKAT, amelyekről a legtöbb menyasszony megfeledkezik. Pedig ha ezekre nem figyelsz, akkor a vőlegényed a világ legszebb menyasszonya helyett egy MENYASZÖRNYET fog az oltár elé vezetni, akinek vérben forognak a szemei és füstölögnek a fülei.

Ugye te sem akarod ezt? Menj biztosra! És csatlakozz a BoldogZsákos Menyasszonyok Klubjához (KATTINTS IDE), melynek célja, hogy segítse a menyasszonyokat a STRESSZMENTES esküvői készülődésben.