Segítünk lefaragni az esküvői kiadásokat!

Ingyen letölthető sablon!

Szeretnéd a töredékére csökkenti az esküvői kiadásokat? Akkor használd ezt az esküvői költségvetés tervező piramist, ami segít átlátni a költségeket és lefaragni a felesleget.

Hogyan kell használni?

1. Töltsd le a képet és nyomtasd ki. (Lejjebb találsz egy üres verziót is)

2. A legfelső sávba írd be azokat a dolgokat, amelyekre MINDENKÉPPEN szükséged van ahhoz, hogy TÖKÉLETESNEK érezd a Nagy Napot.

FIGYELEM! 
VANNAK ÁM SZABÁLYOK IS!

 

  • Csak a saját vágyaidra gondolj és ne arra, hogy mit tart fontosnak az anyukád, a jövendőbeli anyósod vagy a szomszéd Marika néni. Utólag nagyon fogod bánni, ha olyasmire költesz súlyos tíz- vagy százezreket, amik nem neked fontosak, hanem a rokonaidnak. És ne foglalkozz azzal sem, hogy ki mit tart "szokásnak", "hagyománynak" vagy "kötelezőnek". Nem leszel boldog, ha mások elvárásai szerint tervezed meg az esküvődet.

 

  • Légy nagyon őszinte magadhoz! Rossz válasz nincs. Legfeljebb csak akkor hibázhatsz, ha még magadnak sem mered bevallani, hogy mire vágysz valójában! Ne szégyelld kimondani, hogy számodra akkor válik valóra az esküvői TÜNDÉRMESE, ha fehér lovas hintóval érkezel a templom elé. Ezen a napon mindent megérdemelsz, amire igazán vágysz!

 

  • Mindenkinek különböző az értékrendje és a nagy nap prioritásaival kapcsolatos elképzelése - és ez teljesen rendben is van így! Ne tőlünk vagy másoktól kérdezd, hogy mi a legfontosabb és mi az, ami elhagyható. Hiába is mondanánk, hogy spórolj a dekoráción, ha kislánykorod óta arról álmodozol, hogy aranyporba forgatott csillámpónik fognak lógni a mennyezetről is. Ha szükséged van a csillogó-villogó dekorra ahhoz, hogy tökéletesnek érezd a nagy napot, akkor ne sajnáld rá a pénzt.

 

  • UTOLSÓ - LEGFONTOSABB (!) - SZABÁLY: maximum csak HÁROM dolgot választhatsz! Miért? Mert ha nincs limit, akkor szépen lassan megmagyarázod magadnak, hogy tulajdonképpen minden fontos, az erdélyi fafaragó művésszel készítettet és névre szólóan gravíroztatott egyedi szalvétagyűrű is. Ha nem húzod meg a fontossági sorrend határait, sokkal megengedőbb leszel mások elvárásaival szemben is: ha nem állítod fel a költségvetéstervezés szabályait, nem tudsz majd nemet mondani az anyósodnak, aki szerint egy húsz tagú fúvószenekar sokkal jobban illik az esküvőre, mint egy dj. Akkor már késő lesz, amikor megérkezik a számla - jó sok nullával a végén.

Letölthető sablon

3. A második sávba írj be legfeljebb ÖT dolgot, ami a vendégek kényelmét és szórakozását szolgálja, és amire (vagy aminek hiányára) 5-10-20 év múlva is emlékezni fognak.

EGY KIS SEGÍTSÉG:
Biztos, hogy az elmúlt években te is több esküvőn jártál. Gondold át, hogy mire emlékszel ezekből? Arra, hogy isteni finom töltött káposztát szolgáltak fel éjfélkor? Vagy arra, hogy borzasztóan unalmas és idejétmúlt zenéket játszott a zenekar, ráadásul az énekesnő sem találta el mindig a megfelelő szólamot? Vagy esetleg arra, hogy egy hattyúformába hajtogatott aranyszegélyes szalvétát helyeztek a tányérok közepére?

Amíg az első kettő eléggé maradandó élményt hagyhat a vendégekben, az utóbbit biztos, hogy már másnap reggelre elfelejtik - pedig általában ezen gondolkodik (és stresszel!) a legtöbbet a menyasszony. A sok pénzről nem is beszélve, amit rákölt - pedig ha a hattyúszalvéták árát arra szánta volna, hogy megbízzon egy jobb zenekart, akkor biztos, hogy mindenki jobban érezte volna magát és 10 év múlva is örömmel gondoltak volna vissza arra, hogy milyen szuper volt a buli az esküvőn.

A te esküvődről mire fognak emlékezni a vendégeid? Ne sajnáld a pénzt arra, hogy pozitív élményeket és emléket szerezz neki. Hidd el, megéri emiatt lemondani a hernyóselyem asztalterítőről.

Ha használod a költségtervező piramist, egy zsáknyi pénzt spórolhatsz az esküvőddel!

4. Végül a csücsökbe sorold fel az összes olyan dolgot, ami sem neked, sem a vendégeknek nem fontos (igazán)Miért költenél olyasmire, amit senki nem vesz észre, amire senki nem fog emlékezni vagy amit senki nem fog hiányolni?

Persze nem kell mindent elhagyni ezek közül, de ebben a sávban már nyugodtan alkalmazhatsz drasztikus költségcsökkentő technikákat.

Kívánunk neked stresszmentes készülődést és azt, hogy spórolj egy zsáknyi pénzt az esküvőddel!