"Mi van, ha túl nagy lesz? Vagy túl kicsi? Nem akarom, hogy eltörpüljön a hatalmas uszályos, abroncsos ruhám mellett. De azt sem szeretném, ha túlságosan dominálna és elvonná a figyelmet a ruháról vagy rólam. Nem lesz túl nehéz? Nem akarom, hogy leszakadjon a kezem, ha hosszú percekig kell tartanom a fotózáson és a szertartáson. Ha eldobom, nem fogok megütni vele valakit?" - ugye neked is ismerősek ezek a mondatok. Minden menyasszonyban felmerülnek hasonló aggodalmak az örökcsokor kiválasztása előtt.

Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk eloszlatni a kétségeket az örökcsokor méretével kapcsolatban. Ha elolvasod, garantáltan választ kapsz a kérdéseidre és azt is tudni fogod, hogy melyik méret az IDEÁLIS számodra. Szóval, tarts velünk és segítünk megtalálni az IGAZIT! (Az örökcsokorra gondolunk, természetesen, nem a vőlegényre - bízunk benne, hogy azt már megtaláltad! 🙂 )

Először is nézzük a számokat, vagyis azt, hogy

mitől függ az örökcsokor mérete?

A BoldogZsák menyasszonyi örökcsokrai hungarocell félgömb alapokra készülnek - ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy könnyű legyen tartani és hordozni a csokrokat. Az örökcsokraink nem nehezebbek, mint a hasonló méretű élővirág csokrok, sőt, néha még könnyebbek is (pláne, ha ritka szövésű, lazán kötözött zsákvásznat használunk). Szóval, biztos, hogy nem fog megfájdulni a karod! 🙂

Eddig ötféle méretben készítettünk örökcsokrot:

Ha tetszik ez a csokor, a képre kattintva megrendelheted!

A fenti csokrok mindegyike megvásárolható, sőt, ha ma megrendeled a kiszemelted, akkor két-három napon belül már a kezedben is tarthatod! Csak küldj egy e-mailt a boldogzsak@boldogzsak.hu címre és megbeszéljük a részleteket! Persze egyéni elképzelések alapján is készítünk örökcsokrokat, ez esetben viszont nagyon fontos, hogy megfelelően válassz méretet, hiszen sok mindent lehet változtatni a készítés közben, de a méretet - ha már kiválasztottad és elkezdtünk dolgozni rajta - biztosan nem tudjuk módosítani.

Nézzük is meg, hogy hogyan befolyásolja a méret az összhatást, vagyis, hogy

mit kell figyelembe venned, ha az örökcsokor méretéről döntesz!

 

A legkisebb csokor (amely 6 cm-es alapra készül) leginkább a koszorúslányok számára ideális, de akár dobócsokor is lehet belőle, hiszen nagyon könnyű, nem okoz sérülést és a szuper különleges technikának köszönhetően, amellyel készült, biztosan nem hullik darabokra, nem potyognak le róla az apróbb díszítőelemek sem. De választhatod az XS-es csokrot akkor is, ha kifejezetten egyszerű, visszafogott, letisztult, abroncs és uszály nélküli, vagy esetleg mini/elöl rövid, hátul hosszú ruhád lesz.

Ha tetszik ez a csokor, a képre kattintva megrendelheted!

Remekül nézne ki ez a kis csokor a kezedben akkor is, ha szűkkörű, meghitt szertartást rendeztek, vagy ha te magad is alacsony menyasszony vagy. Egy több mint száz fős esküvőn és/vagy egy olyan ruha mellett, amelyhez öt karikás abroncs társul, ez a csokorka szinte elveszne. Egy egyszerű, de csodaszép ruhával viszont nagyon bájos, romantikus összhatást keltene.

Mi még nem készítettünk 6 cm-esnél kisebb csokrot, de ha szeretnéd, bevállaljuk ezt is! Vannak 4 cm átmérőjű hungarocell félgömbök is, amelyekre igazán aprócska csokrot lehet készíteni. Kifejezetten előnyös lenne egy ilyen picike csokor a 6 év alatti koszorúslánykák számára, akik ráadásul - mivel, hogy örökcsokorról van szó! - haza is vihetnék emlékbe a csokraikat. Képzeld csak el, hogy milyen nagy örömmel játszanának "hercegnőset", "királylányosat" vagy "menyasszonyosat" ezek a kislányok! Arról nem is beszélve, hogy az egész vendégsereg a csodájára járna ennek a hihetetlenül cuki kombinációnak: aprócska kislány aprócska csokorral a kezében. 🙂 Ha szeretnél igazán nagy örömet okozni a koszorúslánykádnak és egy kis derültséget csempészni a násznép arcára, válaszd ezt a csokrot!

A 12 cm-es alapra készült csokrok "normál" méretnek számítanak. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes ezt választani. Nem lesz se túl nagy, se túl kicsi, hanem olyan "pont jó", amivel nagyon nem lehet mellélőni.

Ha tetszik ez a csokor, a képre kattintva megrendelheted!

Fontos azonban, hogy tudd: nem csak a csokor alapja befolyásolja a méretet, hanem az anyaga is. Habár a Hófehér varázslat fantázianevű örökcsokor is 12 cm-es alapra készült, kisebbnek és lágyabbnak tűnik, mint például a Tavaszi ébredés nevű csokor. Amíg a Hófehér varázslat nagyon vékony zsákvászonból és selyemrózsákból készült, addig a Tavaszi ébredés nevű csokor ritkább szövésű, keményebb zsákvászonból készült, aminek köszönhetően kifejezetten nagynak, terebélyesnek tűnik.  Meghatározza továbbá a méretet az is, hogy milyen anyagból készült a csokor karimája: az anyagokkal és textúrákkal való játék befolyásolja a csokor lágyságát, finomságát, tömörségét, romantikus, bohókás vagy elegáns hatását.

Ha tetszik ez a csokor, a képre kattintva megrendelheted!

Ha tehát egyéni elképzelések alapján készítetted az örökcsokrot, nem csak azt érdemes átgondolni, hogy mekkora legyen az alapja és milyen színekből álljon, de azt is, hogy milyen hatást szeretnél vele kelteni. Ha azt kéred tőlünk, hogy inkább romantikusabb, lágyabb, finomabb hatású legyen, más anyagokat fogunk használni, mintha inkább sűrűbb, tömörebb hatású csokrot szeretnél.

Jól látszik az anyagok és a készítési technikák különbsége a 16 cm-es alapra készült csokrainkon is. Az Őszi avar fantázianevű csokor sokkal nagyobbnak tűnik, mint a Jégvirág, pedig mindkettő ugyanakkora hungarocell alapra készült. Bár a zsákvászon alapvetően hasonló szövésű, a rózsák eltérő technikával készültek, ez az oka annak, ahogy amíg a Jégvirág tömörebbnek, rendezettebbnek és ennél fogva elegánsabbnak hat, az Őszi avar nagyobb, rendezetlenül bohókás, romantikus hatást kelt.

Ha tetszik ez a csokor, a képre kattintva megrendelheted!

Ezeket a nagyobb csokrokat akkor érdemes választanod, ha hatalmas abroncsos és/vagy uszályos ruhád lesz, hiszen kiemelik annak szépségét, monumentalitását. Jó választás lehet akkor is, ha sok vendéged van és/vagy egy óriási templomban, mezőn, ligetben, egy nagy tó mellett stb. tartjátok a szertartást, mert így a hátsó sorokban ülők is láthatják, hogy milyen szépséget szorongatsz a kezedben. Arra viszont vigyázz, hogy ezeket a nagy csokrokat ne dobd el - nem azért, mert sérülést okoznál velük (ezek sem különösebben nehezek), hanem inkább azért, mert nem repülnének olyan messzire. Válassz inkább egy kisebb dobócsokrot, amit a szerencsés hajadon hazavihet emlékbe.

Ne feledd, az a TÖKÉLETES csokor, amely nem törpül el a ruhád mellett és nem is vonja el róla a figyelmet, hanem kiemeli a szépségét, stílusát, vonalait és egyúttal a szertartás hangulatát és a TE SZEMÉLYISÉGED is tükrözi!