Mire jó a menyasszonyi csokor? - kérdezte tőlünk nemrég egy menyasszony, aki eddig meg volt győződve arról, hogy a csokor teljesen FELESLEGES. Persze, mondtunk neki mindent, amit ilyenkor szoktunk - hogy a csokor a hagyomány szerint a boldogság jelképe, kiemeli a szertartás és a menyasszony szépségét, ha örökcsokot választ, elteheti emlékbe stb. - de úgy tűnt, nem sikerül meggyőznünk őt.

Már majdnem feladtuk, amikor kiderült, hogy VAN EGY TITKOS FÉLELME a szertartással kapcsolatban: RETTEG ATTÓL, hogy egyedül kell végigvonulnia az oltár felé vezető úton, miközben minden rokona, ismerőse és barátja őt nézi. Az édesapja sajnos már nem tudja bekísérni és más férfi rokon sincs, aki vállalhatná a feladatot. Kiderült, hogy:

  • fél attól, hogy megbotlik és hasra esik a ruhában
  • fél attól, hogy remegni fognak a lábai
  • fél attól, hogy elvörösödik, égni fognak a fülei és hatalmas piros foltok lesznek a dekoltázsán - mint mindig, amikor zavarban van
  • fél attól, hogy nem tud majd mosolyogni, mert reszketni fog a szája széle
  • fél attól, hogy olyan idiótán fogja lóbálni a karjait, mint egy pattanásos tinédzser, aki nem tud mit kezdeni a hirtelen hosszúra nőtt végtagjaival.

Ha tetszik ez a csokor, kattints a képre és rendeld meg!

Azt mondta, jó lenne, ha meg tudna kapaszkodni valakiben.
Vagy valamiben.

Mi ekkor már tudtuk a választ a "Mire jó a menyasszonyi csokor?" kérdésre. Hát, pont erre! Leköti a kezeidet, támaszt nyújt, segít megkapaszkodni a feszült helyzetben

Hidd el, ennek a menyasszonynak az aggodalmai nem rendkívüliek. Lássuk be, ha csak nem gyakorlod rendszeresen a nagy tömeg előtti szereplést/megjelenést (vagyis nem vagy ünnepelt sztár!), te sem vagy felkészülve arra, hogy a nagy napon folyamatosan több tucat szempár szegeződik majd rád. Emiatt pedig zavarban leszel, feszengeni fogsz. Kell valami, amiben megkapaszkodhatsz - legalább addig, amíg odaérsz az oltárhoz, s a vőlegényed a kezét nyújtja feléd.