Díszített csokortartó üveg

Gondoltál már arra, hogy hova teszed a csokrod a gyűrűhúzás alatt?

A csokor a menyasszony egyik legszebb kiegészítője, amely már messziről vonzza a tekinteteket. A tökéletes csokor - legyen szó akár élővirágból készült csokorról, akár örökcsokorról - passzol az esküvő stílusához és hangulatához, illik a dekorációs elemek színvilágához és tükrözi te személyiségedet is. Vagyis egyszerre simul bele a környezetébe és ragyog ki belőle a szépségével, különlegességével.

A csokornak azonban nem csupán a dekoráció szempontjából van szerepe, hanem szimbolikus jelentőséggel is bír: a hagyomány szerint a csokor a boldogság jelképe. Régen a vőlegény adta át a csokrot (=boldogságot) a menyasszonynak, hogy vigye magával az oltárhoz , ahol a boldogságot a házasságkötés teljesíti ki. Ebből a hagyományból ered a csokordobás szokása is: az IGEN-ek kimondása után a menyasszonynak már nincs szüksége a boldogságot jelképező csokorra, ezért továbbadja hajadon barátnőinek, hogy őket is megtalálja a boldogság.

Mindemellett praktikus "feladatai" is vannak csokornak: lekötik a kezeidet, támaszt nyújtanak, segítenek megkapaszkodni a feszült helyzetben. Az esküvő önmagában is nagyon stresszes esemény, az pedig különösen fokozza az izgalmakat, hogy a nagy napon folyamatosan több tucat szempár szegeződik rád. Mindenki téged figyel, hiszen te vagy a(z egyik) főszereplő. Valljuk be, erre a helyzetre csak akkor lehet felkészülni, ha rendszeresen gyakorlod a nagy tömeg előtti szereplést/megjelenést. Erre - ha csak nem vagy színész vagy profi előadó(művész) - nagyon kevés esély van, vagyis szinte garantált, hogy folyamatosan zavarban leszel, feszengeni fogsz. Hidd, hálás leszel a csokornak, amiért megakadályoz abban, hogy össze-vissza lóbáld a karjaidat az oltár előtt, akárcsak egy pattanásos tinédzser, aki nem tud mit kezdeni a hirtelen hosszúra nőtt végtagjaival. A csokor segíteni fog neked abban is, hogy kényelmesebben érezd magad a fotózáson - hiszen ez sem egy hétköznapi tapasztalat -, ne tűnjön furcsának a testtartásod a beállított képeken sem.

 

Tehát nem kérdés, hogy csokorra szükséged van!

 

Igen ám, de valljuk be őszintén, vannak olyan helyzetek a nagy nap során, amikor a csokor inkább átok, mint áldás, teherré válik, útban van, akadályoz bizonyos feladatokban. A gyűrűhúzáshoz például szükséged van mindkét kezedre és a szülőköszöntés, a koccintás, a vacsora vagy a menyasszonytánc alatt sem lenne praktikus a csokrot szorongatni. Ezekre a helyzetekre a legtöbb menyasszony nem készül fel előre, csak az oltárnál szembesülnek azzal, hogy le kell tenniük a csokrot valahova, ha fel akarják húzni a párjuk ujjára a gyűrűt. 

Ilyenkor jön az ideges kapkodás, amivel szerzel néhány derült pillanatot a násznépnek, de te közben úgy fogod érezni magad, mintha egy rémálomba csöppentél volna. Vegyük sorra a lehetséges legrosszabb forgatókönyveket, majd nézzük meg, hogy mivel lehet elkerülni őket!

Az egyik legkézenfekvőbb, ha leteszed a székedre. De vigyázz, a legromantikusabb rész (gyűrűhúzás, "mostantól férj és feleség vagytok, csókoljátok meg egymást") kellős közepén könnyen elfelejtheted, hogy ott van! Ha többrétegű, abroncsos ruhád lesz, meg sem fogod érezni azonnal, hogy ráültél. A násznép hirtelen felharsanó nevetése biztosan eszedbe juttatja, de akkor már régen késő lesz. Ugye te sem akarod, hogy a szeretteid évekkel később is ezt a pillanatot emlegessék a szertartás meghittsége helyett? Arról nem is beszélve, hogy a csokrod és a ruhád egyaránt tönkremehet. Ha élővirágot választasz, akkor az nem csak durván felsértheti a finom anyagot, hanem még be is koszolhatja. A virágpor borzasztóan csúnya foltot fog hagyni a ruhádon, ami pont a fenekeden fog díszelegni! Lesz min nevetnie a násznépnek a nap további részében. Arról nem is beszélve, hogy milyen sokba fog kerülni, ha piszkosan és sérülten adod vissza a kölcsönzött ruhádat!

Ez a tüllszoknyás csokortartó üveg egy vidám menyasszonyra emlékeztet. (Nagyobb méretért katt a képre!) 

 

Nyugi, egy stílusos csokortartó üveggel elkerülhető ez a rémálom!

 

Kattints a képre és megnézheted nagyobb méretben is a Vad gesztenye fantázianevű örökcsokrot és a hozzáillő csokortartó üveget!

Leteheted az oltárra és/vagy az anyakönyvvezető asztalára is, csak ott ne felejtsd a nagy ünneplésben! Nem lenne túl szerencsés, ha azzal kezdődne a házasságotok, hogy elhagyod a csokrot, ami ráadásul - mint említettük! - a boldogság jelképe! Ha babonás vagy, egész életedben azon fogsz gyötrődni, hogy már az első napon elhagytad a "boldogságotokat"! Arról nem is beszélve, hogy nem azért fizettél ki tíz-húszezer forintot (az élővirágcsokor is kb. ennyibe kerül), hogy pár percig élvezhesd a szépségét csupán. Ha ti is a szertartás után mentek a kreatív fotózásra, nagyon fog hiányozni ez a csinos kis kiegészítő, de a násznéppel való fotózkodásnak is kötelező kelléke lenne! Persze, visszaküldhetsz érte valakit, de a vele járó macerát biztosan senki nem kívánja.

Odaadhatod a gyűrűhordó kislánynak vagy a koszorúslánynak is, de vigyázz, ha 6 év alatti, nem garantált, hogy egyben kapod vissza. Lehet, hogy elejti és rálép, esetleg unalmában elkezdi rázogatni, tépkedni a virágok szirmait, leveleit. Ha tövises rózsa van benne, megszúrhatja az ujját is. Ugye milyen kellemetlen lenne, ha az első hitvesi csókot gyereksírás zavarná meg? Ha szabadtéri esküvőt szerveztek, még az lehet, hogy bogarak, legyek, méhek szállnak a csokorra. Egy felnőtt nem csinálna belőle nagy ügyet, na de egy kisgyerek?

Kattints és láthatod nagyban is az Őszi avar fantázianevű kollekciót!

A Jégvirág fantázianevű csokorhoz készült tartóüveg visszafogott eleganciája tökéletes kiegészítője a szertartásnak (Nagyobb méretért kattints a képre)

Tudod mi szokott a leggyakrabban történni? Ezeknek a kombinációja! Mivel a menyasszony nem készül fel előre arra, hogy le kell majd tennie a csokrát, egy hirtelen ötlettől vezérelve belenyomja a hozzá legközelebb álló személy kezébe (tanú, koszorúslány vagy éppen maga a szertartásvezető, aki nem fog repkedni az örömtől, hiszen van elég dolga ezen kívül is). De ha éppen nincs karnyújtásra távolságra senki, akkor egyszerűen csak forgolódik és kalimpál vele a levegőben, arcán a kétségbeesett segélykéréssel: "vegye már el tőlem valaki!" Erre felugrik négy-öt ember az első sorokból - ami nem kis derültségre ad okot a násznép körében -, mígnem valaki elveszi, habár ő sincs felkészülve erre a feladatra. Miközben zajlik a gyűrűhúzás, az alkalmi csokortartóvá avanzsált személy (nem ritkán valamelyik örömszülő vagy a tanúk egyike) odaadja valaki másnak (mert például neki már van valami a kezében vagy más feladatra készül éppen - szülőköszöntés, tanúk aláírása, pezsgőzés stb.), aki leteszi valahova vagy továbbadja, esetleg elejti vagy elfelejti és még hosszasan sorolhatnánk... Később, amikor a kivonulásnál az újdonsült feleség keresni kezdi a csokrot, mindenki tanácstalanul forgolódik, hárítják a felelősséget és mutogatnak egymásra ("én odaadtam neki", "én letettem ide", "nála láttam utoljára", "én nem is láttam"...). Pedig ez az, amire a legkevésbé sincs idő!

Nem akarunk áltatni: bármennyire is alaposan tervezed/szervezed meg az esküvődet, tele lesz váratlan apróságokkal, amelyek idegességre adhatnak okot és felboríthatnak minden elképzelést! Éppen ezért, amire lehet, arra érdemes felkészülni előre! 

Válassz egy gyönyörűen díszített csokortartó üveget és nem lesz többé kérdés, hogy hova tedd a csokrod a gyűrűhúzás alatt!

 

Csokortartó üvegeink egy csokorban! (Tudod, nagyobb méretért kattints!)

 

Nézzük csak, miért érdemes tehát csokortartó üveget választanod!

 

❤  A csokortartó üveg ízléses, dekoratív kiegészítője lehet az oltárnak és/vagy a szertartásvezető asztalának, amibe nyugodtan beleteheted a csokrodat, ha a gyűrűhúzásra vagy a szülőköszöntésre kerül a sor. Kérj olyan csokortartó üveget, amely színben, stílusban és díszítettségben passzol a csokrodhoz és az esküvőd dekorációjához, hangulatához! 

❤ Ha csokortartó üveget használsz, nem kell aggódnod a csokrod épsége miatt, biztos, hogy nem fog elveszni vagy megsérülni, nem kerül felelőtlen kezekbe, nem okoz kellemetlen pillanatokat, nem zavarja meg a szertartás meghittségét sem.

❤ A menyasszonyok többsége azt gondolja, hogy a csokornak csak a szertartáson és a fotózáson van szerepe, a vacsorára általában már nem is viszik magukkal. Ez nagy hiba, hiszen a csokornál szebb kiegészítőd aligha akad. Miért hagynád, hogy egy szobában hervadozzon, miközben ti a szerelmeteket ünneplitek. Ha csokortartó üveget választasz, a csokrodat az üveggel együtt kiteheted a főasztalra is, ott lehetek veletek végig, emelheti a dekoráció szépségét, a vacsora hangulatát. 

❤  A csokortartó üveget haza is viheted, ékes dísze lesz a közös családi otthonotoknak, örökre emlékeztet titeket életetek nagy napjára! Válassz hozzá egy örökcsokrot is, s a kettő együtt igazán különleges hangulatot csempész a lakásotokba, minden egyes nap eszetekbe juttatja, hogy milyen boldogok voltatok az esküvőtökön! 

(Kattints a képekre és nézd meg őket nagyobb méretben!)