A vőlegényedre is gondoltunk!

Az örökcsokor mellé a vőlegénykitűző AJÁNDÉKBA jár!

Az esküvő megszervezése hatalmas munkával és rengeteg stresszel jár. Nem könnyű mindent kézben (és észben!) tartani a ruhapróbáktól a dekorossal való egyeztetésen át egészen a menüsorig és az ültetési rendig. Nem is csodálkoznánk, ha ebben a feszült helyzetben megfeledkeznél az olyan apró, de lényeges dolgokról, mint például a vőlegényed kitűzője! Nyugi, mi azért vagyunk, hogy emlékeztessünk rá és segítsünk választani. De kezdjük először is azzal, hogy:

Mi az a vőlegénykitűző? És miért fontos, hogy legyen?

 

A vőlegénykitűző az az aprócska kis "virágcsokor", amit a vőlegényed zakójának gallérjára kell tűzni, valahová a szíve fölé. A hagyomány szerint a vőlegénykitűző a menyasszony csokrának virágaiból készül, ezzel is kifejezve az összetartozásukat. A vőlegénykitűző pont olyan fontos kiegészítője a vőlegénynek, mint a csokor a menyasszonynak. Miért?

Vőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonbólVőlegénykitűző zsákvászonból
  • - kiemeli a vőlegényt a násznép tömegéből: a vőlegényen kívül más nem visel kitűzőt (talán csak a tanú és az örömapák), ez az ő kiváltsága az esküvőn, ahogyan a tied a fehér ruha
  • - kifejezi a vőlegény és a menyasszony összetartozását, hiszen a kitűző a menyasszony csokrának "kicsinyített mása"
  • - különös eleganciát ad a vőlegényednek, ünnepélyessé és stílusossá teszi a megjelenését - ezért nem mindegy, hogy milyen kitűzőt választasz neki! Nyugi, segítünk megtalálni az IGAZIT! (Nem a vőlegényt, bízunk benne, hogy azt már megtaláltad, hanem a hozzá leginkább illő kitűzőt.) De előbb nézzük meg azt, hogy:

Miért válassz a vőlegényednek örökvirágokból készült kitűzőt?

Ha magadnak örökcsokrot rendelsz, akkor az a minimum, hogy a vőlegényednek is örökvirágokból csináltatsz kitűzőt. S nem csak azért, mert így fogtok igazán passzolni egymáshoz (látványban, megjelenésben), hanem azért is, mert biztos, hogy a vőlegényednek is ugyanolyan fontos, hogy megtarthasson valami maradandó apróságot az esküvőtökről, mint neked. Ahogyan te őrzöd a csokrod az Aranylakodalmatokig (és még tovább is), úgy fogja ő is őrizni a kitűzőt, amely örökre emlékezteti majd arra a napra, amikor feleségül vett téged.

Ahogyan a menyasszonyi csokornak, úgy a vőlegénykitűzőnek is ki kell(ene) bírnia a fotózás és a szertartás megpróbáltatásait.  Ez az élővirág számára szinte lehetetlen feladat - pláne nyáron, a legnagyobb kánikulában. A helyzet még rosszabb, ha a fotózásra az esküvő előtti vagy utáni napon kerül sor - két napig biztosan nem marad friss a kis virág. Ugye te sem szeretnéd, ha egy olyan vőlegény várna az oltárnál, akinek a szíve fölött kókadozik a virág? A fotókon is nagyon rosszul fog kinézni a hervadozó kitűző.

A nagyobb méretért kattints a képre!

Ahogyan a képeken is láthatod, a hófehér zsákvászonból készült, organzával, selyemszárral és gyöngyökkel díszített kitűző (amely egyébként tökéletesen passzol a mellette lévő örökcsokorhoz) lehet annyira szép és elegáns, mintha egy szál fehér rózsa lenne a zakójára tűzve - sőt! Talán még szebb is!

Többek között azért is célszerű inkább örökvirágot választani, mert az élővirág nagyon sérülékeny. A nagy napon egy egész násznép fogja ölelgetni a vőlegényedet (persze csak azért, hogy gratuláljanak neki! 🙂 ), és közben óhatatlanul is hozzáérnek majd a kitűzőjéhez, megnyomják vagy megütik. Az élővirág az ilyesmit nehezebben bírja, előfordulhat, hogy lehull belőle egy-két szirom vagy levél, ami miatt idővel ágrólszakadt hatást fog kelteni az ifjú férj. Az örökvirágot ilyen veszély nem fenyegeti, mert minden elemét erősen lehet rögzíteni, így bárhogyan is ölelhetik a vőlegényed, a kitűzője hiánytalanul a helyén marad.

A nagyobb méretért kattints a képre!

Tartósságának köszönhetően az örökvirágból készült kitűző még évtizedekkel később is használható lesz, akár a fiatoknak is továbbadhatjátok. Gondolj csak bele, hogy mennyire szép lenne, ha a fiatok is ugyanazt a kitűzőt viselné az esküvőjén, amit az édesapja, a férjed viselt a ti esküvőtökön. Ezzel teremthettek egy generációról generációra öröklődő családi hagyományt.

Virágallergiás a vőlegény? Van megoldás!

Ha a vőlegény (vagy a menyasszony) virágallergiás, nincs is más megoldás, csak az örökvirágból készült csokor és kitűző. A virágallergia az esküvő egyik legalattomosabb ellensége. Apró, piros, viszkető kiütésekkel támad, amelyeket nem lehet csak úgy hipp-hopp eltüntetni. Elég csak egy-két órán keresztül az élővirágok közelében lenni ahhoz, hogy előjöjjenek a tünetek, égjenek, szúrjanak és kivörösödjenek az allergiás szemei. Nem csupán arról van szó, hogy megkeseríti a nagy napot, de a fotókon is látszani fognak a kiütések, vörös foltok, kipirosodott, könnyező szemek. 

A nagyobb méretért kattints a képre!

A te vőlegényed nem virágallergiás? És te sem vagy az? Biztos vagy benne? Nagyon sokan vannak, akik nem is tudnak róla, hogy ezzel küzdenek. Ha veletek is előfordult már, hogy pollenszezonban (tavasztól késő őszig) kirándulás közben vagy a parkban sétálva indokolatlanul tüsszögni, köhögni kezdtetek, folyt az orrotok, könnyezett a szemetek, akkor egészen biztos, hogy allergiásak vagytok valamilyen virágporra vagy pollenre.

Ha a levegőben szálló pollen ilyen tüneteket idéz elő, akkor képzeld csak el, hogy mi lesz veletek az esküvőn, ahol te órákon keresztül tartod a kezedben a csokrod, a vőlegényed pedig szinte végig az orra alatt viseli a kitűzőt. Ne kockáztassatok! Inkább válasszatok örökvirágokat, így biztos, hogy nem fogtok könnyezni az allergiától - esetleg csak a szerelemtől! 🙂

A zsákvászonból készült örökvirágok 100%-ig természetesek, 100%-ig allergiamentesek. Így garantált a 100% boldogság!

A nagyobb méretért kattints a képre!

Hogyan válassz kitűzőt a vőlegényednek?

Ugye, már számodra sem kérdés, hogy minden szempontból jobban jártok, ha örökvirágból készült kitűzőt választotok. Most már csak azt kell eldönteni, hogy milyen stílusú legyen. Nézzük végig az összes tényezőt, amit érdemes figyelembe venni!

Az esküvő stílusa

Ez az egyik legfontosabb szempont, habár - mint látni fogod - szorosan összefügg a többivel. Nem mindegy, hogy klasszikus elegáns, romantikus vintage, a régi idők hangulatát idéző rusztikus vagy magyaros stílusú esküvőt szerveztek-e, mert ezek mindegyike más típusú dekorációt és kiegészítőket kíván. Ezen a képen például egy magyaros stílusú kitűzőt láthattok, ami egy falusi parasztudvarban tartott rusztikus esküvőhöz is kitűnően passzolna. Ha szeretnéd, hogy igazi magyaros virtus uralkodjon az esküvődön, ne csak a töltött káposztáról, a házi pálinkáról és a kalocsai mintás menyecske ruháról gondoskodj, hanem figyelj arra is, hogy az olyan "apróságok", mint a vőlegénykitűző is tükrözzék a jó piros paprikás magyaros hangulatot. Amennyire csak lehet, hangold össze a kiegészítőket és a dekorelemeket, hogy az esküvő egészének egységes stílusa legyen.

A nagyobb méretért kattints a képre!

A nagyobb méretért kattints a képre!

A menyasszonyi csokor stílusa

A menyasszonyi csokor stílusát az esküvő stílusa határozza meg (ezért mondtuk, hogy minden összefügg mindennel), de nagyon fontos, hogy a vőlegénykitűző is passzoljon a csokorhoz, pont úgy, ahogyan ti is passzoltok egymáshoz! 🙂 Ez kifejezi az összetartozásotokat és persze jól is néz ki! Figyeljetek arra, hogy ha a tanú és az örömapa is kap kitűzőt, az kicsit különbözzön a vőlegényétől. A tanú kitűzője passzolhat például a koszorúslány csokrához vagy csuklódíszéhez, az örömapa kitűzője pedig az örömanya ruhájának dekorációjához.

Az időpont

Nem mindegy, hogy július közepén vagy januárban tartjátok-e az esküvőt, ahogyan az sem, hogy nyiladoznak-e a virágok körülöttetek vagy éppen hullanak a sárgás-vöröses-barnás falevelek. Mi hiszünk abban, hogy a szerelemnek nincs szezonja, ami azt jelenti, hogy esküvőt is BÁRMIKOR lehet tartani (a lányom például karácsony környékén szeretne férjhez menni egy eldugott hegyvidéki kápolnában, miközben a tájat vastag fehér lepel borítja, ami ropog a fehér lovak húzta szán alatt, az égből pedig hatalmas pelyhekben, csendesen hull a hó... 🙂 ). Ha igazán stílusos esküvőt szeretnétek tartani, akkor érdemes "összeöltözni" a természettel.

A nagyobb méretért kattints a képre!

A nagyobb méretért kattints a képre!

Ez a hófehér és királykék zsákvászonból készült kollekció például tökéletes lenne a lányom téli esküvőjéhez, hiszen decemberben a természetben is ezek a színek dominálnak. A megfelelő színválasztással nem csak az adott évszak hangulatához passzoló csokrok és kitűzők készíthetőek (nézd meg például ezt a tavaszias hangulatú kollekciót), de olyan színű virágaid is lehetnek, amilyenek a természetben nem nincsenek. Honnan szerezhetnél királykék színű élővirágot karácsonykor? Figyelj ezekre az apróságokra, mert a varázslat mindig a részletekben rejlik!

A helyszín

Akárcsak az időpont, a helyszín is sok szempontból befolyásolja a dekorelemek és kellékek stílusát. Nem választhatsz ugyanolyan csokrot és kitűzőt, akkor is, ha egy falusi parasztudvarban és akkor is, ha egy exkluzív, elegáns belvárosi szálloda éttermében tartjátok az esküvőt. Gondolj csak bele, hogy mennyire oda nem illő lenne a kis rusztikus-magyaros piros-fehér csokor a márvány oszlopok és a kristálycsillárok között, ahogyan egy csillogó ékszerekkel díszített selyemcsokor sem mutatna jól a szalmabálák és az udvaron kapirgáló tyúkok mellett. 

A nagyobb méretért kattints a képre!

A nagyobb méretért kattints a képre!

Nagyon fontos, hogy figyelembe vedd a helyszín adottságait, hangulatát, stílusát, meglévő elemeit ahhoz, hogy teljes legyen a harmónia! Ez a fotózás helyszínére is vonatkozik! Ha például kora ősszel, egy romantikus, árnyas erdőben tartjátok a fotózást, nyugodtan választhattok mogyoróbarna és ekrü zsákvászonból készült csokrot és kitűzőt, mert TÖKÉLETESEN fognak passzolni a környezethez! Akárcsak ti! Egy ügyes fotós zseniálisan hangulatos képeket fog csinálni ezekkel a kellékekkel!

A többi dekorációs elem stílusa

Ha eldöntötted, hogy milyen legyen az esküvő stílusa, akkor érdemes minden dekorációs elemet összehangolni ezzel. A csokor és a vőlegénykitűző esetében az is nagyon fontos, hogy a gyűrűpárnával összhangban legyenek, hiszen a szertartáson együtt, egyszerre jelennek meg. Kérd a gyűrűpárnát is abból az anyagból, amelyből a csokor és a kitűző készül és tedd el mindhármat emlékbe! 

A vőlegényed személyisége

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, a vőlegényed személyiségét is figyelembe kell venned, ha vőlegénykitűzőt választasz neki. Ha nagyon távol áll a tőle az andalító, cukormázas romantika, akkor ne erőltesd rá a rózsaszín virágokat, mert roppant kellemetlenül fogja érezni magát - pláne, ha a haverjai, kollégái is hasonlóan gondolkodnak a "lányos" színről. Beszéld meg vele, hogy mit szeretne és próbáljatok kompromisszumra jutni. Hidd el, a sötétebb, "férfiasabb" színek is fantasztikusan illenek az esküvőre (mint például ez a sötétbarna), pláne, ha "megbolondítjuk" egy kis fehér selyemmel vagy csipkével. 

A nagyobb méretért kattints a képre!

Na, melyiket választod?

A klasszikus hófehéret? A szenvedélyes csokoládébarnát? Az elegáns királykéket? A romantikus karamellt? A meleg mogyoróbarnát? A pirospozsgás magyarosat?

A TÖKÉLETES vőlegénykitűző illik a csokrodhoz, passzol az esküvő stílusához és a dekorációhoz és tükrözi a vőlegényed személyiségét is!

Ne feledd, az örökcsokorhoz a vőlegénykitűző AJÁNDÉKBA jár!