A vőlegényedre is gondoltunk!

Az örökcsokor mellé a vőlegénykitűző AJÁNDÉKBA jár!

Az esküvő megszervezése hatalmas munkával és rengeteg stresszel jár. Nem könnyű mindent kézben (és észben!) tartani a ruhapróbáktól a dekorossal való egyeztetésen át egészen a menüsorig és az ültetési rendig. Nem is csodálkoznánk, ha ebben a feszült helyzetben megfeledkeznél az olyan apró, de lényeges dolgokról, mint például a vőlegényed kitűzője! Mi azért vagyunk, hogy emlékeztessünk rá és segítsünk választani. De kezdjük először is azzal, hogy: mi az a vőlegénykitűző és miért fontos, hogy legyen?

A vőlegénykitűző az az aprócska kis "virágcsokor", amit a vőlegényed zakójának gallérjára kell tűzni, valahová a szíve fölé. A hagyomány szerint a vőlegénykitűző a menyasszony csokrának virágaiból készül, ezzel is kifejezve az összetartozásukat. A vőlegénykitűző pont olyan fontos kiegészítője a vőlegénynek, mint a csokor a menyasszonynak. Miért?

  • kiemeli a vőlegényt a násznép tömegéből: a vőlegényen kívül más nem visel kitűzőt (talán csak a tanú és az örömapák), ez az ő kiváltsága az esküvőn, ahogyan a tied a fehér ruha.
  • kifejezi a vőlegény és a menyasszony összetartozását, hiszen a kitűző a menyasszony csokrának "kicsinyített mása".
  • különös eleganciát ad a vőlegényednek, ünnepélyessé és stílusossá teszi a megjelenését - ezért nem mindegy, hogy milyen kitűzőt választasz neki!

 

Nyugi, segítünk megtalálni az IGAZIT!
(Nem a vőlegényt, bízunk benne, hogy azt már megtaláltad, hanem a hozzá leginkább illő kitűzőt.) Több infóért kattints a képekre!